Αστρολογικός οδηγός για ραγισμένες καρδιές : μυθιστόρημα - Zucca, Sylvia (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Πατάκη ;, 2018)
Τα άστρα δε λένε ποτέ ψέματα. Οι άνθρωποι ναι. Λίγο πάνω από τα τριάντα, single (όχι από επιλογή) και με μια δουλειά που δεν προσφέρει ιδιαίτερες προοπτικές, η Αλίτσε Μπάσσι δέχεται το νέο για τον γάμο του πρώην της σαν τη χαριστική βολή. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εμφανίζεται στο γραφείο ο Ντάβιντε Νάρντι. Βλέμμα που μαγνητίζει και ανεξιχνίαστο χαμόγελο. Τι κρίμα που προσελήφθη στη θέση αυτού που «παίρνει κεφάλια». Λίγες μέρες μετά η Αλίτσε γνωρίζει τον Τίο, έναν ηθοποιό πεπεισμένο ότι κατέχει το μυστικό της επιτυχίας, που δεν είναι άλλο από την αστρολογία. Όχι όμως αυτή που διαβάζουμε στις εφημερίδες, αλλά μια «αληθινή» ερμηνεία των άστρων, που υπάρχουν ακριβώς για να μας υποδεικνύουν τις πιο ευνοϊκές μέρες για τις σημαντικές συναντήσεις της ζωής μας. Με κάποια δυσπιστία, η Αλίτσε αποφασίζει να δοκιμάσει την «αστρολογική συμβατότητα»... Εν τω μεταξύ ο Ντάβιντε γίνεται ολοένα και πιο γοητευτικός. Κι η Αλίτσε δεν τολμάει να τον ρωτήσει το ζώδιο του. Ο Αστρολογικός οδηγός για ραγισμένες καρδιές αφηγείται με μπρίο και χιούμορ τις περιπέτειες μιας γυναίκας πραγματικής, γεμάτης ζωή, αντιφάσεις, ελπίδες. Μιας γυναίκας σαν εμάς. Γιατί, ακόμα και αν δεν πιστεύουμε στ' άστρα, δεν μπορούμε να μην τα κοιτάζουμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)