Η ιστορία του Νυμφαίου, Νέβεσκας Φλωρίνης : συμβολή των Νυμφαιωτών στην εθνική, ιστορική, οικονομική, πολιτιστική και παραδοσιακή ζωή του - Λούστας, Νικόλαος Α. ([χ.ό.], 1994)
Ύστερα από έρευνες και κόπους χρόνων δημοσιεύτηκε η παρά πάνω εργασία μου το 1988. Το πλούσιο υλικό που είχα συγκεντρώσει έγινε έτσι κτήμα του κοινού και του ιστορικού του μέλλοντος. Ένα χρέος που είχα προς τη γενέτειρα μου νομίζω πως το ξεπλήρωσα. Εξαντληθείσης της Α' εκδόσεως του και ύστερα από την αποδοχή του στο κοινό προβαίνω στην εκτύπωση της Β' εκδόσεως του.