Υπάρχουν όνειρα - Βασιλικός, Βασίλης, 1934- (Έργα Βασίλη Βασιλικού ;, 1995)
«...Τα όνειρα είναι μια ουσία ζωής, η πρώτη που σε κρατά σε εγρήγορση στην άθλια ύπαρξή σουκαι βιάζεσαι να τρέξεις, να ξεχαστείς, σε μια ονειρική ταινία ή σε ένα βιβλίο με όνειρα ήστον έρωτα, όπου τα όνειρα που πλάθουν οι εραστές είναι τόσο συχνά τ αντίθετο απ τηνπραγματικότητα που ζούνε· και βγαίνουν ξανανιωμένοι απ τον έρωτα, γιατί μπόρεσαν να ονειρευτούν,κι όσα τους προσγειώνουν στη ζωή, η καρτέλα, το νοίκι, η αρρώστια, η γκρίνια, τα μισούν και ζουνσε όνειρα ταξιδιών, σε διακοπές ονείρων, σ ονειρικές καταστάσεις συμβίωσης ή πηγαίνουν να ξεδώσουν σ ένα όνειρο γηπέδου ή σε καμιά ονειρική εκκλησία (...)».