Οι παραβάτες : ένα παραμύθι του 2000 - Μπεντίλλα-Κακαράτσιου, Ελένη, 1956- (Εμπειρία Εκδοτική, 2011)
Ο Πέτρος με τη Φένια γνωρίζονται μέσα σε ένα τηλεπαιχνίδι. Εκείνος παίζει για τα λεφτά που θα σώσουν την οικογένειά του. Εκείνη για μια καριέρα ηθοποιού που ονειρεύεται η μητέρα της. Ο Γιάννος είναι καθηγητής φιλόλογος που θέλει να γίνει σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών και βρίσκει την ευκαιρία με τα νέα "ακατέργαστα διαμάντια της καθημερινότητας". Ο Βαλάντης, φίλος του Γιάννου, είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος που αγαπάει την ποίηση και ζει παρέα με τις γάτες του στα Αναφιώτικα. Το παιχνίδι τελειώνει και μια απίστευτη περιπέτεια ξεκινάει για όλους.