Το κρυφό ημερολόγιο : ένα μυθιστόρημα των Μάλορι - Davis, Lindsey, 1949- (Οικογένεια Μάλορι ;, 2016)
Καθώς ολόκληρη η οικογένεια Μάλορι συγκεντρώνεται στο Χέιβερστον για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, ένα μυστηριώδες δώρο από έναν άγνωστο αποστολέα εμφανίζεται τελείως ξαφνικά. Το δώρο είναι ένα παλιό ημερολόγιο - μια τρυφερή και συναρπαστική διήγηση του μεγάλου έρωτα ανάμεσα στον δεύτερο μαρκήσιο Κρίστοφερ Μάλορι και σε μια μελαχρινή τσιγγάνα καλλονή, την Αναστασία. Αν και ο Κρίστοφερ, ο εκτυφλωτικός Άγγλος αριστοκράτης που βάζει στο μάτι η Αναστασία, φλέγεται από τον πόθο για την υπέροχη εξωτική τσιγγάνα, δεν θα μπορούσε ποτέ να παντρευτεί μια τόσο κατώτερή του κοινωνικά γυναίκα. Αλλά μέσα από συγκρούσεις και πονηρά τεχνάσματα, οι δύο αυτοί εξαιρετικοί άνθρωποι, που τους χωρίζουν μόνο οι τυχαίες συνθήκες της γέννησής τους, έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Και καθώς ο έρωτάς τους ανθίζει εκείνα τα μακρινά Χριστούγεννα, σπουδαία διδάγματα αναδύονται που θα κάνουν πιο πλούσια τη ζωή των απογόνων τους - αλλά και όλων εκείνων που τολμούν ακόμα να ονειρεύονται.