Αρσέν Λουπέν : το μυστήριο της χρυσής σκόνης - Leblanc, Maurice, 1864-1941 (Πεδίο, 2022)
Ο Αρσέν Λουπέν, ως ραούλ ντ' Αβενάκ, συναντά για άλλη μια φορά τον "επιστήθιο" φίλο του Μπεσσού, επιφανή ταξίαρχο της αστυνομίας, ο οποίος απολαμβάνει τις διακοπές του στο όμορφο Ραντικατέλ, κοντά στη Χάβρη. Αφορμή της συνάντησης αποτελεί μια μυστηριώδης υπόθεση που εκτυλίσσεται στο κτήμα του Barre-y-va. Μια νεαρή κοπέλα, η Κατρίν Μοντεσιέ, ζητάει τη βοήθεια του Λουπέν, όταν δολοφονείται μυστηριωδώς ο σύζυγος της αδελφή της, ο κύριος Γκερσίν. Ο υπηρέτης Αρνό και η γοητευτική μαγείρισσα Σαρλότ φαίνεται ότι διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στην ιστορία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια χαμένη διαθήκη, την περίεργη μεταφύτευση τριών ιτιών και την πολλά υποσχόμενη φήμη ότι ο παππούς των νεαρών γυναικών, ως αλχημιστής του Μεσαίωνα, είχε βρει τη συνταγή της παρασκευής χρυσού. Και όλα αυτά με αρκετές δόσεις χιούμορ, χάρη στις ξεκαρδιστικές συγκρούσεις μεταξύ του ιδιοφυούς Ραούλ και του μάλλον αφελούς Μπεσού.