Αρσέν Λουπέν : το κρυστάλλινο πώμα - Leblanc, Maurice, 1864-1941 (Πεδίο, 2021)
Σε αυτό το άκρως συναρπαστικό και ανατρεπτικό έργο ο Αρσέν Λουπέν έρχεται αντιμέτωπος ίσως με τον πιο ικανό και απρόβλεπτο αντίπαλο της μέχρι τώρα πορείας του, δοκιμάζοντας στον έσχατο βαθμό την υπομονή και την αυτοεκτίμηση του. Αλλά ο πιο αμείλικτος εχθρός που καλείται να αντιμετωπίσει ο δαιμόνιος λωποδύτης δεν είναι άλλος από τον χρόνο, στην αναγώνια προσπάθεια του να βρει ένα κρυστάλλινο πώμα που περιέχει μια λίστα είκοσι επτά ονομάτων και έτσι να προλάβει να σώσει από το ικρίωμα τον νεαρό ζιλμπέρ, δεξί του χέρι και γιο της γυναίκας που αγάπησε περισσότερο από οποιαδήποτε στη ζωή του. Και η σχεδόν επική αναζήτηση αυτού του περίεργου αντικειμένου κόβει την ανάσα και καθηλώνει τον αναγνώστη, ο οποίος για άλλη μια φορά γίνεται δέσμιος της αφηγηματικής δεξιότητας του Μορίς Λεμπλάν