Αντιμετωπίζοντας τον πανικό - Young, Charles (Διόπτρα, 2020)
Πώς θα διαχειριστείτε το αίσθημα πανικού Η διαταραχή πανικού και οι κρίσεις πανικού ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός ο οδηγός αυτοβοήθειας εξηγεί πώς αναπτύσσεται ο πανικός και τι τον συντηρεί. Πρόκειται για μια αναθεωρημένη έκδοση που παρουσιάζει τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας, η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματά της, καθώς δεν χρησιμοποιεί την ψυχανάλυση, αλλά μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τη σύνδεση ανάμεσα στις σκέψεις και στον πανικό. Θα μάθετε πώς να: - Εντοπίσετε και να αναγνωρίσετε τις σκέψεις που σας δημιουργούν πανικό. - Κρατήσετε ένα ημερολόγιο πανικού. - Χρησιμοποιείτε τεχνικές αναπνοής που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε. Νιώθετε συχνά ταχυπαλμία, τάση για λιποθυμία και νομίζετε ότι παθαίνετε έμφραγμα; Εάν όλες οι εξετάσεις σας δείχνουν ότι δεν έχετε πρόβλημα υγείας, τότε υποφέρετε από κρίσεις πανικού. Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.