Specials : τρομακτικά όμορφη, επικίνδυνα δυνατή, αφάνταστα γρήγορη - Westerfeld, Scott (Uglies, 2010)
Στον κόσμο της απόλυτης ομορφιάς δεν υπάρχει περιθώριο για έλεος. Η Τάιλ νόμιζε πως ήταν απλώς μια φήμη, αλλά τώρα είναι μία απ' αυτούς. Μια από τους Ειδικούς. Μια καλοκουρντισμένη πολεμική μηχανή, κατασκευασμένη για να κρατά υποταγμένους τους άσχημους κι αποβλακωμένους τους ωραίους. Ίσως όμως ο τέλειος προγραμματισμός της, η σωματική δύναμη και η προσήλωση στον στόχο να μην είναι ό, τι καλύτερο της συνέβη ποτέ. Η Τάλι έχει ακόμη αναμνήσεις από κάτι άλλο. Αλλά είναι εύκολο γι' αυτήν να τις απωθήσει - μέχρι που της δίνεται η ευκαιρία να εξουδετερώσει μια για πάντα τους στασιαστές του Νέου Καπνού. Όλα οδηγούν σε μια τελική επιλογή: ν' αφουγκραστεί αυτό το μικρό ανεπαίσθητο σκίρτημα της καρδιάς της ή να εκτελέσει την αποστολή για την οποία είναι προγραμματισμένη. Και στις δύο περιπτώσεις ο κόσμος της Τάλι δε θα είναι ποτέ πια ο ίδιος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)