Παραπλάνηση : μια περιπέτεια της αστυνόμου Τρύπη - Αζαριάδης, Γρηγόρης, 1951- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2020)
Ο συγγραφέας Ιωάννης Πατρίκιος βλέπει την καριέρα του να βυθίζεται, ύστερα από την έκδοση του τρίτου βιβλίου του, καθώς η έμπνευση φαίνεται να τον έχει εγκαταλείψει. Η φίλη του Ηλιάνα Πετράκη τον φέρνει σε επαφή με μια ιδιόρρυθμη ψυχολόγο, την Άρτεμις Βάλενταλ. Η Βάλενταλ αντιλαμβάνεται σύντομα την εμμονή του Πατρίκιου να γράψει ένα μπεστ σέλερ που θα περιγράφει μια σειρά αποτρόπαιων, φρικιαστικών εγκλημάτων. Και τότε η Αστυνομία ανακαλύπτει το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας από το οποίο έχει αφαιρεθεί η καρδιά. Η δολοφονία πυροδοτεί τον εμμονικό συγγραφέα κι αρχίζει να γράφει πυρετωδώς το νέο του μυθιστόρημα. Κι όταν ακολουθεί ένα δεύτερο πτώμα δολοφονημένο με το ίδιο μοτίβο, ο Πατρίκιος συνεχίζει τη συγγραφή με ιλιγγιώδη ρυθμό κι η Βάλενταλ συνειδητοποιεί ότι κάτι τρομακτικό κρύβεται πίσω από τις διαδοχικές δολοφονίες. Η αστυνόμος Τρύπη και η ομάδα ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν αυτή τη φορά απέναντί τους τον πιο ιδιόμορφο, διαταραγμένο σίριαλ κίλερ στα σύγχρονα εγκληματολογικά χρονικά. Κι όσο οι φόνοι συνεχίζονται, η Τρύπη και η ομάδα της νιώθουν να βυθίζονται στα έγκατα του σκοτεινού τρόμου, σ’ ένα απύθμενο τούνελ χωρίς την παραμικρή φωτεινή αχτίδα.