Μαζί και στο αύριο : μυθιστόρημα - Χανιώτου, Μαρία (Διαδρομή στη σύγχρονη λογοτεχνία, 2004)
Η ζωή είναι εκεί έξω και σε περιμένει να βγεις να τη συναντήσεις, να την αρπάξεις από τα μαλλιά σ' όποιο σημείο του δρόμου κι αν βρίσκεσαι. Η ζωή είναι εκεί έξω και σε περιμένει να θέσεις νέες αφετηρίες, να χαράξεις καινούργιες διαδρομές, να βάλεις άλλους στόχους. Αρκεί να το θέλεις..." Η Αναστασία επιστρέφει μόνη στο νησί της, τη Σαντορίνη, έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια απουσίας. Εκεί τολμά να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και τον έρωτα, αφήνοντας πίσω ό,τι την πόνεσε πιο πολύ. Τώρα αρχίζει να μαθαίνει πως τόσο οι αντιξοότητες όσο και η αγάπη χρωστάνε σε όλους τους ανθρώπους. Κι αν οι πρώτες φέρνουν τα δύσκολα, η δεύτερη έρχεται να επανορθώσει με τη δική της δύναμη.