Ναπολέων και Ιωσηφίνα - Πιπίνη, Αργυρώ (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Κολιμπρί, 2020)
Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια γάτα. Μια χαρισματική γάτα. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι ιστορικοί τα βιβλία τους, να αποκαλύψουν τις πηγές τους και να μας συστήσουν τις σπάνιες αυτές προσωπικότητες. Κι ανάμεσα σ’ αυτές, τον Ναπολέοντα τον Μικρό, τον αγαπημένο γάτο της Ιωσηφίνας και του Μεγάλου Ναπολέοντα, τον γάτο της Αυτού Μεγαλειότητας.