Μακεδονικό ονοματολογικό ζήτημα : μια ανάλυση με βάση την διεθνή ιστορική εμπειρία - Σκαρτσής, Λάμπρος Σ., 1964- (Bookstars - Γιωγγαράς, 2019)
Πολλά έχουν γραφτεί για το Μακεδονικό Ονοματολογικό Ζήτημα, αυτό, όμως, που λείπει από την ελληνική και την παγκόσμια βιβλιογραφία, είναι μία ανάλυση που λαμβάνει υπόψη τη σχετική διεθνή ιστορική εμπειρία. Στην παρούσα εργασία γίνεται μία εξέταση δόκιμων ή εσφαλμένων συγκρίσεων με αντίστοιχα δεδομένα σε άλλα σημεία του κόσμου, και του πώς βλέπει το θέμα η διεθνής κοινότητα. Στόχος, μία όσο γίνεται πιο αντικειμενική συνολική τοποθέτηση του ζητήματος και της εξέλιξής του.