Η δυναστεία των Κομνηνών : ο αγώνας του Βυζαντίου για επιβίωση 1057-1185 - Carr, John C., 1948- (Ιστορία / Ψυχογιός, 2020)
Η δυναστεία των Κομνηνών, που κατείχε την εξουσία για 128 χρόνια, από το 1057 ως το 1185, αποτελεί την τελευταία λαμπρή εποχή του Βυζαντίου, κατά την οποία η αυτοκρατορία έπρεπε να αναχαιτίσει ταυτόχρονα τους Τούρκους και τους Νορμανδούς.