Το αλφαβητάρι της ζωής - Σβορώνου-Σωκιαλίδη, Ελένη, 1965- (Καλειδοσκόπιο ; Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 2020)
Tο Αλφαβητάρι της Ζωής, συνέκδοση των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, είναι γραμμένο σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αραβικά και φαρσί. Πρόκειται για ένα αλφαβητάρι, μια μεγάλη ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω, που αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό ζήτημα.