Οι κένταυροι - Χατζηαποστόλου, Άνθιμος (Μικροσκόπιο, 2019)
Της άναψα τσιγάρο και το άφησα στο τασάκι μπροστά της. "Θα σε ηρεμήσει". Το πήρε και παραλίγο να το τελειώσει με την πρώτη ρουφηξιά. "Ήρεμη είμαι". Δεν σχολίασα. "Θα αλλάξεις ρούχα;" Γέλασε δυνατά. "Πώς πρέπει να είμαι ντυμένη για να σκοτώσω κάποιον;" Ο Νιλ την κοίταξε με νόημα. Κούνησε αρνητικά το κεφάλι της. "Όχι, καλέ μου φίλε. Τα έχουμε πει αυτά. Πάμε πάνω".