Smart babies : η συναισθηματική, κοινωνική και πολλαπλή νοημοσύνη του παιδιού - Γαρυφαλάκη, Ελένη (Φουρφούρι, 2020)
Υπάρχουν, άραγε, συνταγές για να κάνουμε έξυπνα και ψυχικά ανθεκτικά παιδιά; Όλα έχουν να κάνουν με τη νοημοσύνη. Όλος ο τρόπος που επιλέγουμε να ζήσουμε, επηρεάζει τον τρόπο που εξελίσσουμε την ευφυΐα μας. Οποιαδήποτε εμπειρία βιώνουμε, μας κάνει πιο έξυπνους, γιατί μας προσφέρει μια νέα οπτική που δεν είχαμε πιο πριν. Καθένας μας εξελίσσει τη νοημοσύνη του με έναν απόλυτα δικό του ρυθμό και με γνώμονα διαφορετικές ψυχικές και συναισθηματικές προτεραιότητες. Όλοι, όμως, έχουμε ένα κοινό καταλύτη: τη συναισθηματική ασφάλεια και την έμπνευση από το περιβάλλον μας και τους ανθρώπους γύρω μας. Το βιβλίο αυτό ενδιαφέρεται να εμπνεύσει γονείς και εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν ένα υγιές και γόνιμο έδαφος για να εκδηλώσουν τα παιδιά, από τη βρεφική κιόλας ηλικία, την καλύτερη δυνατή νοητική, συναισθηματική και ψυχική δυναμική τους και να "ανθίσουν" ελεύθερα.