Η στρατιωτική ζωή στη νεοελληνική λογοτεχνία : 19ος-21ος αιώνας - Χουζούρη, Έλενα, 1952- (Επίκεντρο, 2020)
Από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα, η στρατιωτική ζωή έγινε πολλές φορές αντικείμενο έμπνευσης των συγγραφέων μας, των πεζογράφων κυρίως, αλλά και των ποιητών.