Αν - Δημητρούκα, Αγαθή, 1958- (Καλειδοσκόπιο, 2018)
Αν μου δίναν έν’ άλογο μαύρο και μου λέγαν τον δρόμο μου να ’βρω... Αν μου δίναν κλωστές να κεντήσω και μου λέγαν τον κόσμο να ντύσω... Αν μου δίναν τις πίκρες τους όλοι και μου λέγαν να χτίσω μια πόλη... Μικρέ ή μεγάλε αναγνώστη, πριν ανοίξεις το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, απάντησε σ’ αυτά τα "αν" με τη δική σου φαντασία. Και κάν’ το σαν παιχνίδι: κάθε φορά που θα θέλεις να το ξεφυλλίσεις, να βρίσκεις και μια καινούρια απάντηση. Θα εκπλαγείς με το πόσο ποιητικά και πόσο όμορφα θα βλέπεις όλα τα καθημερινά σου "αν", αφού, μαζί με το βιβλίο, θα έχεις ανοίξει πια και την καρδιά σου.