Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου - Agee, Jon, 1959- (Κλειδάριθμος, 2020)
Ένας τοίχος διαχωρίζει τις δύο πλευρές του βιβλίου. Αλλά τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται κίνδυνος στην πλευρά που υποτίθεται πως είναι ασφαλής; Όταν ένα τούβλο πέφτει από τον τοίχο, ένας χαρωπός ιππότης καταφτάνει από την πίσω πλευρά για να το επισκευάσει. Στην άλλη πλευρά του τοίχου κάποια θυμωμένα ζώα, ένας ρινόκερος, μια τίγρης και ένας γορίλας έρχονται για να διερευνήσουν την κατάσταση. Ο ιππότης πληροφορεί τους αναγνώστες ότι στη δική του πλευρά υπάρχει ασφάλεια. Αλλά σιγά σιγά η εικονογράφηση του βιβλίου αποκαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα. Το παιχνίδι του συγγραφέα και εικονογράφου Τζον Εϊτζί μεταξύ των εικόνων και του κειμένου προκαλεί τους αναγνώστες να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του αφηγητή. Ένα βιβλίο που φέρει ένα διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα και μας δείχνει ότι από φόβο για τις εξωτερικές απειλές, συχνά δεν βλέπουμε αυτές που προέρχονται από μέσα. (Από τον εκδότη)