Το μυστήριο του μπλε τρένου - Christie, Agatha, 1890-1976 (Ηρακλής Πουαρό ;, 2019)
"Είμαι απλά ο Ηρακλής Πουαρό, όμως, με το δικό μου τρόπο είμαι σπουδαίος..." Ο Ηρακλής Πουαρό επιβιβάζεται στο Μπλε Τρένο για τη Γαλλική Ριβιέρα. Το ίδιο τρένο που παίρνει και η Ρουθ Κέτερινγκ, η χαϊδεμένη Αμερικανίδα κληρονόμος που αφήνει πίσω της έναν άτυχο γάμο και τον μουντό αγγλικό χειμώνα για έναν εραστή που την περιμένει στη Γαλλία. Το ξημέρωμα, όμως, βρίσκει τη Ρουθ νεκρή, στραγγαλισμένη στο κουπέ της. Και η Καρδιά της Φλόγας, το φημισμένο ρουμπίνι που είχε μαζί της, δεν είναι πουθενά... Ο Ηρακλής Πουαρό επιστρατεύει για άλλη μια φορά το αστυνομικό του δαιμόνιο για να εξιχνιάσει ένα μυστήριο που τα έχει όλα: αμύθητα πλούτη, γοητευτικούς άντρες; μοιραίες γυναίκες, κρυφά πάθη και ανομολόγητα μυστικά...