Ο γιος - Nesbo, Jo, 1960- (Μεταίχμιο Pocket, 2017)
ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. O ηρωινοµανής Σόνι έχει περάσει το µεγαλύτερο µέρος της ζωής του στη φυλακή. Χάρη στο απόκοσµο χάρισµά του να παρηγορεί, δέχεται µε µακαριότητα τις εξοµολογήσεις των συγκρατούµενών του, οι οποίοι νιώθουν λυτρωµένοι µετά απ’ αυτές. Κανένας δεν µοιάζει να νοιάζεται πώς ο Σόνι βρίσκει µε τόση ευκολία τη δόση του µες στη φυλακή ούτε για ποια εγκλήµατα εκτίει ποινή. ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ... Ο εθισµός του ξεκίνησε από τότε που ο αστυνοµικός πατέρας του προτίµησε να αυτοκτονήσει όταν κατηγορήθηκε για διαφθορά. Τώρα το παιδί αυτό είναι στο επίκεντρο ενός ολόκληρου κυκλώµατος συγκάλυψης εγκληµάτων, στο οποίο εµπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απελπισµένοι ιερείς. ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. Μια συγκεκριµένη όµως εξοµολόγηση που θα ακούσει ο Σόνι θα ανατρέψει τα πάντα, γιατί θα του αποκαλύψει τι πραγµατικά συνέβη στον πατέρα του.