Ο φόνος της Έλινορ Πόουπ - Kuttner, Henry, 1915-1958 (Μαύρη γάτα ;, 2020)
Ο κύριος Μάικλ Γκρέι, ψυχαναλυτής στο επάγγελμα, επιχειρεί να εξιχνιάσει μυστηριώδεις φόνους, εκτελώντας χρέη αστυνομικού ντετέκτιβ, και το επιτυγχάνει χρησιμοποιώντας περισσότερο ψυχολογικές και λιγότερο αστυνομικές μεθόδους. Ο φόνος της Έλινορ Πόουπ αποτελεί μία από τις τέσσερις υποθέσεις του κύκλου "Ιστορίες του κυρίου Γκρέι" που δημοσίευσε ο Χένρυ Κάτνερ. Όταν μια γυναίκα σκοτώνεται σ' ένα ομιχλώδες πάρκο του Σαν Φρανσίσκο, η αστυνομία υποψιάζεται ότι πρόκειται για ληστεία που πήγε πολύ στραβά, αλλά ο προβληματικός νέος ασθενής του κυρίου Γκρέι μπορεί να έχει το κλειδί για την αλήθεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)