Το χαμένο ημερολόγιο του Δον Ζουάν : μυθιστόρημα - Abrams, Douglas Carlton (Ψυχογιός, 2008)
Στην καρδιά της ισπανικής χρυσής εποχής, όπου ο χρυσός έρρεε ατελείωτα στο λιμάνι της Σεβίλης, γεννιέται ένα αγόρι, ο Ζουάν Τενόριο. Ο Ζουάν μεγαλώνει κρυφά σ' ένα μοναστήρι και οι καλόγριες τον μαθαίνουν να αγαπά και να λατρεύει όλες τις γυναίκες, την κορωνίδα της δημιουργίας του Θεού. Ο Ζουάν θέλει να γίνει ιερέας μέχρι τη στιγμή που πέφτει θύμα της γοητείας μιας μοναχής και αφήνει για πάντα την Εκκλησία. Θα μπει ως κατάσκοπος στην υπηρεσία του πανίσχυρου μαρκήσιου ντε λα Μότα που θα τον διδάξει τα μυστικά της αποπλάνησης των γυναικών. Ο δον Ζουάν θα γνωρίσει αμέτρητες γυναίκες και μέσα στις σελίδες του ημερολογίου του θα αποκαλύψει τις περιπέτειές του και τις τεχνικές του πάθους, ενώ δε θα διστάσει κάποια στιγμή να βυθιστεί ο ίδιος στην τρέλα του έρωτα. Ο μεγαλύτερος εραστής όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα από τη χαρισματική πένα του Ντάγκλας Έιμπραμς!