Αβερτοσιά : μυθιστόρημα - Κουρκουμέλη, Τίνα (Ελληνικη λογοτεχνία / Κλειδάριθμος, 2018)
Αβερτοσιά σημαίνει ελευθερία Η Άρτεµη και η Θάλεια µεγαλώνουν µαζί στην Κεφαλονιά µετά τον σεισµό του 1953, αλλά η υποτακτική φύση της Θάλειας συγκρούεται µε την επαναστατική σκέψη της Άρτεµης και κάποια στιγµή οι δυο φίλες χωρίζουν. Οι περιορισµοί της κλειστής κοινωνίας, ένας µεγάλος έρωτας και ανοµολόγητα µυστικά οδηγούν την ανήσυχη Άρτεµη σε φυγή. Η επιστροφή της Άρτεµης στην Κεφαλονιά µετά από δεκαετίες, για την κηδεία του καθηγητή τους, θα είναι καθοριστική... Μια ιστορία υποταγής, επανάστασης και γυναικείας χειραφέτησης στη δεκαετία του '60.