Ο λόφος με τα αγριολούλουδα - Freeman, Kimberley, 1970- (Trade Editions, 2018)
Στη Γλασκόβη του 1929 η νεαρή Μπέιτι έχει μεγάλα όνειρα, τα οποία όμως εξανεμίζονται όταν μένει έγκυος από τον τζογαδόρο Χένρι. Λίγο πριν η απελπισμένη κοπέλα δώσει το παιδί για υιοθεσία, ο Χένρι αποφασίζει να παρατήσει τη νόμιμη γυναίκα του, και με την Μπέιτι μεταναστεύουν στην άλλη άκρη της βρετανικής αυτοκρατορίας. Εκεί θα έχουν την πολυπόθητη ευκαιρία να ξεκινήσουν τη ζωή τους απ’ την αρχή. Παράλληλα, εφτά δεκαετίες μετά, ξεδιπλώνεται η ιστορία της Έμα, της αγαπημένης εγγονής της Μπέιτι. Η Έμα είναι διάσημη μπαλαρίνα, όμως μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό και έναν καταδικαστικό τραυματισμό, αναγκάζεται να επιστρέψει στις ρίζες της στην Αυστραλία. Φτάνοντας στο Λόφο με τα Αγριολούλουδα, το αγρόκτημα που κληρονόμησε από τη γιαγιά της, αρχίζει διστακτικά να συνδέεται με τους ντόπιους και να τακτοποιεί τα πράγματα που βρίσκει εκεί. Μέσα από κιτρινισμένες φωτογραφίες και ξεθωριασμένα γράμματα, η Έμα καταβυθίζεται στο παρελθόν, αναζητώντας τα νήματα μιας άγνωστης οικογενειακής ιστορίας. Καθώς οι σελίδες γυρίζουν, τα βήματα των δύο γυναικών μπλέκονται μεταξύ τους στο χρόνο αφού οι μοίρες τους μοιάζουν κεντημένες στο ίδιο μοτίβο. Ο "Λόφος με τα αγριολούλουδα" δεν είναι μόνο ένα συγκινητικό, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που εξιστορεί τη ζωή δύο γυναικών. Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη του ανθρώπου και για το θάρρος που χρειάζεται για να ανακαλύψει τις επιθυμίες του. Είναι ένα βιβλίο που θα σας κρατήσει πιστή συντροφιά και που όταν το τελειώσετε θα θελήσετε να το μοιραστείτε, να βρείτε τους ήρωές του και να συζητήσετε μαζί τους.