Ο άνθρωπος το ηθικό ζώο - Wright, Robert, 1957- (Κύματα, 1999)
Μέσα από την έρευνα επιστημόνων απ’ όλες τις κοινωνικές επιστήμες, και ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με την εξελικτική βιολογία, αρθρώνεται μια νέα επιστήμη που λέγεται εξελικτική ψυχολογία και μαζί της εμφανίζεται μια ριζικά αναθεωρημένη άποψη για την ανθρώπινη φύση και τον ανθρώπινο νού, με νέα ερωτήματα (. . . ). Αυτό το πολύ απλά γραμμένο βιβλίο τοποθετείται στο κατάλληλο πλαίσιο: τη ζωή και το έργο του Δαρβίνου. Ο συγγραφέας μας δείχνει ποιες από τις ιδέες του Δαρβίνου για την ανθρώπινη φύση άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου, και μας διηγείται ξανά - από τη σκοπιά της εξελικτικής ψυχολογίας - το γάμο του Δαρβίνου, την οικογενειακή του ζωή και την ανοδική του καριέρα, έτσι που να μας φαίνονται πρωτόγνωρα.