Τον Γαλιλαίο τον κορόιδευαν : ιδέες που δεν πίστεψε κανείς, κι όμως άλλαξαν τον κόσμο - Jack, Albert (Κλειδάριθμος, 2016)
Σε αυτό το νέο μπεστ-σέλερ του, ο Albert Jack προσεγγίζει με χιούμορ και στοχασμό χίλια χρόνια εξέλιξης της ανθρωπότητας -παρουσιάζει αυτούς που οραματίστηκαν, αυτούς που δίδαξαν, αυτούς που αντιστάθηκαν και αυτούς που, στο τέλος, έπραξαν... Για κάθε ιδέα που έχει βελτιώσει τη ζωή τού σύγχρονου ανθρώπου -με τρόπους που οι πρόγονοί μας ίσως δεν μπορούσαν καν να φανταστούν- υπήρξε κάποτε κάποιος μοναχικός οραματιστής που πίστεψε ότι "μπορεί να γίνει". Στον οραματιστή αυτόν, σχεδόν πάντα αντιτάχθηκε μια ομάδα "φωτισμένων" συγχρόνων του που δήλωναν δημοσίως ότι "αποκλείεται να γίνει". Ε, λοιπόν, μπόρεσε κι έγινε. Οι ασύρματες ραδιοεκπομπές του Μαρκόνι χαρακτηρίστηκαν αρχικά άσκοπες. Η θεωρία του Λουδοβίκου Παστέρ για τα μικρόβια θεωρήθηκε "ανόητη φαντασία". Από τον ασύρματο μέχρι τον υπολογιστή, και από το τηλεσκόπιο μέχρι τα διαπλανητικά ταξίδια, σχεδόν κάθε εφεύρεση γνώρισε αρχικά την άρνηση, την απόρριψη και τον χλευασμό -ώσπου, τελικά, άλλαξε τη ζωή μας. Σε αυτό το απολαυστικό βιβλίο θα βρείτε τις ιστορίες των οραματιστών που κατάφεραν, παρά τις επικρίσεις των συγχρόνων τους, να αναδειχθούν σε πρωτοπόρους της ανθρώπινης ιστορίας.