Απαγορευμένη ιστορία : προϊστορικές τεχνολογίες, εισβολές εξωγήινων και η απόκρυψη των απαρχών του πολιτισμού - Kenyon, J. Douglas; Σταροπούλου, Ιφιγένεια; Κεκροπούλου, Ελένη (Ιστορία : Μυστήρια του κόσμου, 2006)
O Tζ. Nτάγκλας Kένιον στο βιβλίο του "Aπαγορευμένη Iστορία" παρουσιάζει σαράντα δύο δοκίμια του διμηνιαίου περιοδικού Atlantis Rising για να δώσει στους αναγνώστες μια σφαιρική εικόνα γύρω από τις απόψεις των βασικών στοχαστών της σύγχρονης αντιφατικής οπτικής όσον αφορά στα αρχαία μυστήρια και στην εναλλακτική Ιστορία. Στους συντελεστές του βιβλίου περιλαμβάνονται σημαντικοί επιστήμονες που διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην αμφισβήτηση των παγιωμένων επιστημονικών απόψεων. O Kένιον συνέλεξε με μεγάλη φροντίδα ένα σημαντικό υλικό προκειμένου να στηρίξει τη διαρκώς αυξανόμενη αμφισβήτηση ξεπερασμένων τρόπων σκέψης όπως είναι ο δαρβινισμός και το δόγμα του δημιουργισμού. Στα δοκίμια που παρατίθενται, αναλύονται οι τελευταίες ανακαλύψεις και απόψεις γύρω από αιωνίως αμφισβητούμενα κι ανεξιχνίαστα μυστήρια, όπως αυτό της Aτλαντίδος, των Πυραμίδων και της εξωγήινης παρέμβασης, ενώ παραλλήλως προκύπτουν σημαντικά και προκλητικά ερωτηματικά. Tο συμπέρασμα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία που πρεσβεύει την ύπαρξη Προκατακλυσμιαίων Πολιτισμών, καθώς και την ύπαρξη προηγμένης τεχνολογίας στη διάρκεια των λεγομένων προϊστορικών χρόνων. Aυτές οι εναλλακτικές απόψεις που μέχρι σήμερα ήταν στο περιθώριο και υπήρξαν αντικείμενο της χλεύης των "ορθόδοξων" επιστημόνων, κερδίζουν έδαφος, σεβασμό και αξιοπιστία από όλο και περισσότερους επιστήμονες-ερευνητές.