Καπιταλισμού εγκώμιον : και άλλες σάτιρες - Δήμου, Νίκος, 1935- (Τα βιβλία του Νίκου Δήμου, 2014)
Οι πολύκροτες σάτιρες του Νίκου Δήμου για πρώτη φορά όλες μαζί, σε νέα έκδοση. Το "Καθημερινό ξύρισμα" ήταν για χρόνια το πιο διαβασμένο (και κλεμμένο) ελληνικό κείμενο στο Διαδίκτυο. Το "Καπιταλισμού εγκώμιον" το ανατύπωσε κάποτε η Νέα Δημοκρατία σε 10.000 αντίτυπα - απλά μετά κατάλαβε και δεν το μοίρασε. Ο "Μπούφος", το 1987, έκανε το "Βήμα της Κυριακής" να εξαντληθεί σε λίγες ώρες. Ο "Πλους", το 1990, έδωσε την πιο καθαρή εικόνα για τα αίτια της κρίσης του 2009... Σε ένα άρθρο του ο Γ. Π. Σαββίδης αναρωτήθηκε αν ο Νίκος Δήμου είναι «ο εξυπνότερος Έλληνας μετά τον Ροΐδη». Ίσως να ευθύνεται κάποιο κοινό γονίδιο, μια και υπάρχει μακρινή συγγένεια από την πλευρά της Συριανής μητέρας του Ν. Δ.