Ο αξιωματικός και οι νεοραγιάδες - Πλεύρης, Κωνσταντίνος Α. (Ήλεκτρον, 2012)
Το βιβλίο αναφέρεται εις δύο διαφορετικούς κόσμους. Στον Έλληνα Αξιωματικό και στον ξενόδουλο νεοραγιά. Περιγράφει τα χαρακτηριστικά των και τας πράξεις των. Κατά ιστορικόν τεκμήριον, ιδεώδης πατριώτης είναι ο Αξιωματικός, εφ' όσον, βεβαίως διακατέχεται από τας αρετάς του Αξιωματικού και δεν είναι ένστολος υπάλληλος. Περιγράφει τον Αξιωματικόν και τον αντίποδά του, τον νεοραγιά. Τον Λεωνίδα και τον Εφιάλτην. Το μέλλον της Ελλάδος, η ύπαρξις και η ελευθερία του Ελληνικού Λαού εξαρτώνται, από το ποιος εκ των δύο θα επιβληθεί. Όλα τα άλλα είναι φλυαρίαι.