Αγαπημένο μου σύνταγμα, ή, Αντισυνταγματικοί παραλογισμοί : η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας - Νικόπουλος, Βασίλειος Ε. (Αρμός, 2014)
Αντικείμενο του βιβλίου είναι η μελέτη της συνταγματικής κατάστασης στην Ελλάδα, όπως εμφανίζεται σήμερα, ιδίως μετά την προσφυγή μας στα Μνημόνια και τις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις. Ο συγγραφέας με παρρησία και σαφήνεια διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων του Συντάγματος και ομιλεί ανοικτά για γενικευμένη συνταγματική εκτροπή. Διακρίνει τις παραβάσεις σε εκείνες που αναφέρονται σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και σε εκείνες που αφορούν σε άλλα θέματα, όπως παραβάσεις ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος, την λειτουργία του πολιτεύματος κ.λπ. Οι πρώτες έχουν ως αιτία την οικονομική κρίση και την συνεπεία αυτής υπαγωγή μας στο μνημονιακό καθεστώς, και οι δεύτερες οφείλονται στην γενικότερη πολιτιστική κρίση.