Όσα δεν ήξερε ο Αϊνστάιν : επιστημονικές απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα - Wolke, Robert L. (Κέδρος, 2005)
- Πώς αναγνωρίζει το σαπούνι τη βρωμιά; - Πώς μαγειρεύουν τα φαγητά στους φούρνους μικροκυμάτων; - Πώς ξέρουν οι παρασκευαστές τροφίμων πόσες θερμίδες υπάρχουν σε κάθε είδος; - Γιατί το νερό σβήνει τη φωτιά; - Γιατί είναι λάθος να λες ότι το αλάτι λιώνει τον πάγο; - Γιατί οι μαγνήτες τραβούν το σίδερο; - Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις την κέτσαπ από το μπουκάλι; - Τι είναι το DNA; Αν αισθάνεστε περιέργεια για τον κόσμο γύρω σας, αλλά τα "σοβαρά" επιστημονικά βιβλία σας τρομοκρατούν ή σας κάνουν να αισθάνεστε αδαείς, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σας. Ο Ρόμπερτ Λ. Γουόλκε, επίτιμος καθηγητής Χημείας στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, εξηγεί με κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο τα "μυστήρια" της καθημερινής ζωής, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που πιθανώς μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας: από την κουζίνα και το γκαράζ μέχρι μια βόλτα στην αγορά ή στη φύση. Αν ξυπνήσει μέσα σας ο τρελός επιστήμονας, εμπιστευτείτε τη φράση "Δοκίμασε αυτό" και επιχειρήστε να κάνετε και μόνοι σας το πείραμα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για κάποιο θέμα, δώστε σημασία στο σημείο που επιγράφεται "Για σχολαστικούς". Αν σκοντάψετε σε κάποιον τεχνικό όρο, ανατρέξτε στις "Λέξεις-κλειδιά" στο τέλος του βιβλίου. Όπως θα έλεγε ο Κιτς "Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζεις πάνω στη Γη και όσα χρειάζεσαι να γνωρίζεις, καθώς εισέρχεσαι."