Ουτοπία : ο ρεαλισμός του μέλλοντος - Δαλδάκης, Ανδρέας Δ., 1936- (Εκδόσεις Κάζα, 2002)
«Η τρομοκρατία είναι σύστημα και συνείδηση της κάθε εξουσίας, και είναι συνείδηση γιατί οι εξουσιαστές γνωρίζουν "επιστημονικά" και πρακτικά πως μόνο με τον τρόμο καθίσταται δυνατόν σ' αυτούς να επιβάλλουν και να διατηρούν τον έλεγχό τους επί των λαών. Και είναι σύστημα, γιατί είναι πλήθος οι τρόποι και τα μέσα που χρησιμοποιούνται ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την άσκηση της τρομοκρατίας προς επιβολή της εξουσίας. Αυτό δε το πλήθος των τρόπων και των μέσων συστηματοποιείται και δομείται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε η άσκηση της τρομοκρατίας να γίνεται αποτελεσματικότερα και συγκερασματικότερα, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες και με το βαθμό της εκδηλούμενης κάθε τόσο αντιδράσεως εκ μέρους των κοινωνιών επί των οποίων και επιβάλλεται η εξουσία». (...)