Παραβολές και παράδοξα - Kafka, Franz, 1883-1924 (Αρχέτυπο, 2016)
Μια συλλογή από μικρά κείμενα του Κάφκα, στα οποία ο ίδιος ξαναγράφει και σχολιάζει με πρωτότυπο τρόπο ορισμένους από τους πιο σημαντικούς μύθους της Αρχαίας Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ανατολής και της Δύσης, αλλά και δικές του αφηγήσεις με θέμα το παράδοξο, το ακατανόητο και το μυστήριο. Σύμφωνα με τον έγκυρο Αμερικανό λαογράφο Howard Schwartz, πρόκειται για την καλύτερη συλλογή παραβολών, μέσω της οποίας ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με την ουσία της μεταφυσικής και αλληγορικής σκέψης του μεγάλου λογοτέχνη.