Turkce ogreniyorum = Μαθαίνω τουρκικά - Ιορδάνογλου, Αναστάσιος Κ. (Σταμούλης, 2003)
Η σειρά "Μαθαίνω Τουρκικά" είναι μία σύγχρονη μέθοδος εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας. Ο ανά χείρας πρώτος τόμος (θα ακολουθήσει ένας ακόμη τόμος) ξεκινάει από το επίπεδο των αρχαρίων. Στόχος του είναι να βοηθήσει τον Έλληνα να καταλάβει, να διαβάσει, να γράψει και να μιλήσει στην τουρκική γλώσσα όσο πιο σωστά γίνεται. Περιλαμβάνει δεκατρία κεφάλαια, τρεις επαναληπτικές ενότητες, καθώς και εκτενές τουρκο-ελληνικό και ελληνο-τουρκικό λεξιλόγιο. Κάθε κεφάλαιο περιέχει γραμματικές παρατηρήσεις, χωρίς να υπεισέρχονται σε εξαντλητικές λεπτομέρειες. Τα κείμενα αναφέρονται στην καθημερινή ζωή, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό της σημερινής Τουρκίας και αποδίδονται με τη σύγχρονη τουρκική γλώσσα, απαλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό από τις ξένες λέξεις, κυρίως αραβικές, που ήταν σε ευρεία χρήση μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν. Ακολουθούν πολλές γραπτές ασκήσεις γραμματικής, που αποτελούν το κλειδί για την κατανόηση και εμπέδωση των βασικών γραμματικών φαινομένων και, κατ' επέκταση, για τη σωστότερη χρήση της γλώσσας. Οι άγνωστες λέξεις των κειμένων και των ασκήσεων έχουν συγκεντρωθεί στα δύο λεξιλόγια στο τέλος του τόμου με στόχο να διευκολύνουν τον αναγνώστη κατά τη μελέτη των κειμένων και τη λύση των ασκήσεων.