Γάμος, εταίρες και παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα : με 120 εικόνες και σχέδια - Reinsberg, Carola (Παπαδήμας, 1993)
Το βιβλίο αυτό περιέχει πληροφορίες, που προέρχονται από έρευνα αρχαίων γραπτών και εικαστικών πηγών, σχετικά με το γάμο και το συζυγικό βίο των Αρχαίων Αθηναίων. Αναπτύσσει στη συνέχεια το αποκλειστικά ελληνικό κοινωνικό φαινόμενο των εταιρών και περιγράφει τη λειτουργία των οίκων των ιεροδούλων και τις αντίστοιχες συνήθειες των Αθηναίων. Αναπτύσσει το φαινόμενο της παιδεραστίας και ακολούθως δείχνει, πάντοτε εποπτικά και ερμηνευτικά, επάνω σε ποιες κοινωνικές βάσεις στήριζαν οι Αθηναίοι τις αντιλήψεις τους για τον έρωτα και τη σεξουαλική ζωή. Χωρίς να ανήκει ούτε στις προθέσεις ούτε στην παιδεία της Καρόλας Ράινσμπεργκ, το βιβλίο αυτό ξαφνιάζει με το πλήθος των τολμηρών εικαστικών σκηνών, οι οποίες ως επί το πλείστον προέρχονται από αγγεία και ανάγλυφα ελληνικών καλλιτεχνημάτων, όσα κοσμούν τα αρχαιολογικά μουσεία όλου του πολιτισμένου κόσμου. Με τον τρόπο αυτό ο αναγνώστης αποκτάει σαφή αντίληψη για την εσωτερική ζωή της πόλης των Αθηνών κατά τον 5ο και 4ο αι. π.Χ.