Χεζμπολάχ : ο αγών της - Πλεύρης, Κωνσταντίνος Α. (Ήλεκτον, 2006)
Μετά από επίθεση του Ισραήλ διεξήχθη στον Λίβανο ένας πόλεμος, στον οποίον ενίκησαν οι μαχηταί της πολιτικοστρατιωτικής οργανώσεως «Χεσμπολάχ». Οι Εβραίοι επί 34 ημέρας προσεπάθουν να επιβληθούν, αλλά δεν το κατόρθωσαν. Δια πολλούς λόγους τα γεγονότα, που συνέβησαν έχουν ενδιαφέρον. Στην μελέτην αυτήν γίνεται μία εκτίμησις της καταστάσεως, που θα καθορίσει τας μελλοντικάς εξελίξεις στην περιοχήν.