Το μέγα βιβλίο της τουαλέτας : γνώσεις της μιας καθισιάς - Ντελόπουλος, Πέτρος Κυρ., 1973- (Άγκυρα, 2009)
Είναι γεμάτο χιουμοριστικές ιστοριούλες, εύπεπτες γνώσεις, παράδοξα, συνηθισμένα πράγματα που δεν είχατε φανταστεί την προέλευσή τους. Αναφέρει ιστορίες ανθρώπων που διέπρεψαν σε ασυνήθιστες δραστηριότητες, πρωτότυπα κατορθώματα, παγκόσμιες πρωτιές. Μιλάει για μυστήρια και κάθε είδους παραξενιές, έχει σκαμπρόζικες παροιμίες κι άλλα πολλά που ακούμε κάθε μέρα, όπως γιατί οι σεισμοί υπολογίζονται σε Ρίχτερ, οι άνεμοι σε Μποφόρ, η θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου.