Πίσω από την κουρτίνα, ή, Η εκπαίδευση της Λώρας - Mirabeau, Honore-Gabriel de Riquetti, 1749-1791 (Λογοτεχνία /Μεταίχμιο, 2015)
"Φορώντας μόνο μια ταφταδένια ρόμπα, παρέσυρε στο δωμάτιό του τη Λυσέτ, που ήταν εξίσου ελαφρά ντυμένη. Φρόντισαν να κλείσουν καλά την πόρτα και να τακτοποιήσουν την κουρτίνα. Όμως εγώ είχα υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και το τέχνασμά μου πέτυχε, τουλάχιστον εν μέρει. Δεν είχαν περάσει δύο λεπτά που ήταν κλεισμένοι στο δωμάτιο κι εγώ, ανυπόμονη, πήγα στην πόρτα και ανασήκωσα απαλά την κουρτίνα. Είδα τη Λυσέτ. Τα στήθη της ήταν ολόγυμνα. Ο πατέρας μου την κρατούσε στα χέρια του και τη σκέπαζε με τα φιλιά του. Καθώς όμως φλεγόταν πια από επιθυμία, πολύ σύντομα φούστες, κορσές, πουκαμίσα, βρέθηκαν όλα στο πάτωμα. Πόσο της πήγαινε να είναι γυμνή! Και πόσο μου άρεσε να τη βλέπω έτσι!"