Βατικανό Α.Ε. : από ένα μυστικό αρχείο : η αλήθεια για τα οικονομικά σκάνδαλα και οι πολιτικοί της Εκκλησίας - Nuzzi, Gianluigi, 1969- (Ίταμος, 2012)
Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο ενάντια στο Βατικανό είναι ένα βιβλίο που αφηγείται πράξεις ανθρώπων που έχαιραν εμπιστοσύνης και οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους. Θέλει να αποτελέσει μαρτυρία για όλα όσα συμβαίνουν πέρα από την κιονοστοιχία της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, πέρα από τις στολές με το έντονο γαλάζιο χρώμα των Ελβετών φρουρών. Θέλει πάνω απ' όλα να αφηγηθεί τη θαμπή πραγματικότητα των οικονομικών του Βατικανού με αφετηρία τα τεκμήρια εκείνου που, μεταξύ των δεκαετιών του 1970 και του 1990, έζησε αυτοπροσώπως όλα τα μεγάλα συμβάντα που συντάραξαν το Βατικανό, την Ιταλία και τον κόσμο ολόκληρο.