Στάση Ευζώνων : αφήγημα - Κόρτη-Κόντη, Στέφη (Επίκεντρο, 2010)
"Δεν έχουμε πολύ καιρό που ήρθαμε σ' αυτό το σπίτι, Βασιλέως Γεωργίου 13, στάση Ευζώνων. Η πολυκατοικία είναι καινούρια με ασανσέρ και είναι η πρώτη φορά που μένω σε μια καινούρια πολυκατοικία. Η άλλη στην πλατεία Ναυαρίνου ήταν "μέγαρο" από τα παλιά. Από το μπαλκόνι μας βλέπω όλη την Ευζώνων ως επάνω και ψηλά το βουνό. Κάτω, πέρα από την Βασιλέως Γεωργίου, είναι η θάλασσα. Αν και ο δρόμος δεν είναι πολύ φαρδύς, βλέπεις ένα μεγάλο κομμάτι από τη θάλασσα, πότε φουρτουνιασμένη γκρίζα, πότε ήρεμη, γαλάζια και χρυσαφένια από τον ήλιο. Και βλέπεις και καράβια, βαρκούλες και σημαδούρες. Κι όταν ανοίγεις την μπαλκονόπορτα, σε παίρνει η αψάδα της αρμύρας της. Και βλέπεις και την λεωφόρο, τα λεωφορεία - η στάση είναι σχεδόν μπροστά στο σπίτι μας. . .