Οι δρόμοι του αρχάγγελου : αυτοβιογραφία - Θεοδωράκης, Μίκης, 1925-2021 (Κέδρος, 1995)
Στους «Δρόμους του Αρχάγγελου» ο Μίκης Θεοδωράκης αυτοβιογραφείται. Κάνει μια κατάδυση στο χρόνο και τις μνήμες του και αφηγείται τα γεγονότα και τα συναισθήματα που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και καθόρισαν την καλλιτεχνική και πολιτική πορεία του.