Η ερωμένη του Μπρεχτ : μυθιστόρημα - Amette, Jacques-Pierre, 1943- (Σοκόλης, 2005)
«Ο Μπρεχτ θα έρθει να σας βρει το βράδυ στο καμαρίνι σας, εσείς θα πρέπει μόνο να του ανοίξετε την πόρτα... Σ' ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να τον ακούτε, σ' άλλες να του κάνετε ερωτήσεις. Να ξέρετε ότι από την άλλη μεριά οι Αμερικανοί προετοιμάζουν πόλεμο πάλι. Εμείς θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι. Πέρασε τόσο καιρό στην Καλιφόρνια... Εγκατέλειψε τη Γερμανία εδώ και χρόνια... Έχει φύγει πολλά χρόνια από την Ευρώπη... Τρέχα γύρευε ποιος είναι. Τρέχα γύρευε... Είναι μεγάλο πνεύμα, αλλά μπορεί στην πορεία να άλλαξε. Έχει πολύ σημαντική θέση. Δεν ξέρουμε όμως αν το πνευματικό του μεγαλείο είναι στο επίπεδο του καθήκοντος που του εμπιστευόμαστε. Αυτό θέλουμε να μάθουμε και θα θέλαμε να μας βοηθήσετε, Μαρία».