Η αυτοκτονία σε 9 απλά μαθήματα : δι' αρχαρίους και προχωρημένους - Συνατσάκης, Νίκος (Ευκλείδης, 1988)
Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, σε τούτο τον κόσμο, που έχουν καταργήσει τον χρόνο και τον τόπο. Έχουν πάψει να ενδιαφέρονται για το πού βρίσκονται και το τι ώρα είναι. Τέτοιου είδους άνθρωποι, ίσως να είστε και 'σείς. Μα κι' αν δεν είστε, εφ' όσον ανήκετε σε τούτο το μεγάλο κοινωνικό στρατόπεδο, το γιομάτο ανθρωπιά και απανθρωπιά, ειλικρίνεια και ανειλικρίνεια, αλήθεια και ψέμα, ίσως θα πρέπει να πάρετε μια γεύση από τον αγώνα τους, το καθημερινό παιγνίδι της ψυχής τους με την ζωή και τον θάνατο. Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το βιβλίο στην κουζίνα σας ή στην κρεββατοκάμαρα, στο χωλ ή στην τουαλέτα, στο δρόμο ή στο λεωφορείο... πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μεσάνυκτα, ή ξημερώματα. Σαν μια εφημερίδα που όλοι την ξεφυλλίζουν για να μάθουν τα νέα κι ύστερα άλλοι σκέπτονται ή αδιαφορούν, άλλοι γελούν ή κλαίνε, άλλοι την ξεχνούν σε μια γωνιά ή κόβουν αποκόμματα για την συλλογή τους. Δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι το ότι όλοι μαθαίνουν τα νέα. Εννέα απλά μαθήματα......... μπορείτε να τα διαβάσετε οπουδήποτε, οποιαδήποτε ώρα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πού πεθαίνουν οι άνθρωποι.