Ο γάτος του Καζανόβα : πως τα ζώα μας διδάσκουν την τέχνη της αποπλάνησης - Celli, Giorgio (Μύρτος, 2003)
Υπάρχουν άντρες που θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιους απογόνους του Καζανόβα. Οποία πλάνη! Ο οποιοσδήποτε κοινότατος γάτος είναι ικανός να τους βάλει τα γυαλιά, για να μη μιλήσουμε για τα λιοντάρια, που είναι ικανά να κάνουν έρωτα συνεχώς επί τρεις ημέρες. Κι υπάρχουν γυναίκες που νομίζουν πως μοιάζουν στη Μεσαλίνα. Αστεία πράγματα. Ο τελευταίος θηλυκός χιμπατζής τις αφήνει μίλια πίσω της. Κάποιες περιπτώσεις από τις πολλές του πιο πρωτότυπου οδηγού σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, που συγκεντρώνει τη θαυμάσια λογοτεχνική γραφή, την επιστημονικότητα και το χιούμορ. Στο "Γάτο του Καζανόβα" ο Τζόρτζιο Τσέλι, ο πασίγνωστος καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, συνομιλώντας με το πνεύμα του μεγάλου Βενετσιάνου εραστή αποκαλύπτει σ' αυτόν και σ' εμάς με συναρπαστικό τρόπο πώς τα ζώα μάς διδάσκουν την τέχνη της αποπλάνησης. Ένα βιβλίο που κυριολεκτικά μας ανοίγει τα μάτια.