Θλιμμένοι νάρκισσοι : αντιμέτωποι με το ναρκισσισμό στις καθημερινές μας σχέσεις - Σουλιώτης, Δημήτριος Γ. (Αρμός, 2012)
Εργάσθηκα προκειμένου να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους έχει φουντώσει ο ναρκισσισμός στις σύγχρονες ανεπτυγμένες κοινωνίες. Κατόπιν να νιώσω αυτό το "θλιμμένο πλάσμα", το νάρκισσο, μ' εκείνο το παράξενο μείγμα από βαθιά συμπόνια και ψυχρή παρατηρητικότητα που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες. Τον παρακολούθησα με νηφάλια, αλλά ταυτόχρονα και διεισδυτικά μάτια σ' όλα τα στάδια της ζωής του. Η πρόθεση, το νόημα, η ουσία του βιβλίου δεν είναι να προσωποποιήσουμε το νάρκισσο και να τον κάψουμε σαν το ομοίωμα του Ιούδα, αλλά να βρούμε τον δικό μας δρόμο, τη δική μας μέθοδο, τη δική μας τεχνική για να νικήσουμε τον κακοήθη ναρκισσισμό, πρώτα μέσα μας αν υπάρχει, και μετά στον κοινωνικό μας περίγυρο.