Οικονομία και κοινωνία - Weber, Max, 1864-1920 (Κοινωνικές επιστήμες = Social sciences, 2007)
Το έργο του Μax Weber που έγινε γνωστό ως "Οικονομία και κοινωνία" αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της κοινωνικής επιστήμης τον 20ό αιώνα. Η ελληνική έκδοση του συνολικού έργου περιλαμβάνει έξι τόμους και στηρίζεται στην εγκεκριμένη έκδοση των Απάντων του διάσημου Γερμανού στοχαστή. Ο παρών τόμος περιλαμβάνει το συνολικό πλαίσιο των κοινωνιολογικών εννοιών και αποτελεί εισαγωγή του έργου. Τα κείμενα πραγματεύονται μορφές του κοινωνικού βίου, πολλαπλούς ορισμούς για τα στοιχεία που συγκροτούν το οικονομικό φαινόμενο (ωφέλεια, χρήμα, υπηρεσία, κεφάλαιο), ορισμούς της κοινωνικής πράξης και των κοινωνικών συνδέσμων, της κοινοτικοποίησης και της κοινωνικοποίησης, του κράτους, της κεφαλαιοκρατίας, της γραφειοκρατικής, παραδοσιακής και χαρισματικής ηγεσίας, των κομμάτων, των κοινωνικών τάξεων, όπως επίσης τον ωριμότερο καρπό της πολιτικής κοινωνιολογίας του Weber με το κεφάλαιο «Οι τύποι της εξουσίας». Πρόκειται για παραθέσεις που καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την πορεία των κοινωνικών επιστημών τον 20ό αιώνα. Η παρούσα έκδοση - η οποία για πρώτη φορά συνδέει σε έναν τόμο την ορολογία του Weber - συνοδεύεται από εκτενή εισαγωή και από παραρτήματα όπου αναδεικνύεται η ιστορική πορεία του έργου, καθώς και από πλούσιο επεξηγηματικό υλικό.