Οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα - Meynaud, Jean, 1914-1972 (Κοινωνικές Επιστήμες = Social Sciences, 2002)
Ολοκληρωμένη επανέκδοση του κλασικού έργου του J. Meynaud, στο οποίο παρουσιάζονται και αναλύονται οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο μεταπολεμικό τοπίο της χώρας. Μελέτη που με ψύχραιμο και συστηματικό τρόπο διερευνά τις σχέσεις πολιτικών κομμάτων, θεσμών και πολιτικών προσωπικοτήτων με οικονομικούς παράγοντες της εποχής καθώς και τα τότε διεθνή κέντρα εξουσίας. Έργο αναφοράς που, ουσιαστικά εγκαινιάζει τη συστηματική μελέτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Με χρήσιμα παραρτήματα και χάρτες, αποτελεί υπόδειγμα εμπειρικής μελέτης στο πεδίο της πολιτικής κοινωνιολογίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)