Τα πεντάλεπτά μου στην ΕΡΤ και άλλα γλωσσικά - Κριαράς, Εμμανουήλ, 1906-2014 (Μαλλιάρης-Παιδεία, 1988)
Μετά την καταχώριση των πεντάλεπτων που απαρτίζουν το πρώτο μέρος του τόμου και που ταξινομήθηκαν κατά το περιεχόμενο τους, περιέλαβα στο δεύτερο μέρος στην αρχή Ορθογραφικό Πίνακα που μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο για πολλούς οδηγό. Λήμματα τον καταλόγου αποτέλεσαν είτε λέξεις που παρέχονται ορθογραφημένες, είτε καταλήξεις που η ορθογραφία τους παρουσιάζει καμιά φορά δυσκολίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις θέση λήμματος πήραν λέξεις με πραγματολογικό περιεχόμενο σχετιζόμενο με θέμα ορθογραφίας. Καταγράφηκαν επίσης και ορισμένα σύμφωνα που καμιά φορά χρησιμοποιούνται αναδιπλωμένα. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα παρενθετικά να σημειώσω ότι ο Τριανταφυλλίδης επανειλημμένα και εκτενώς ασχολήθηκε με το γενικότερο πρόβλημα της ορθογραφίας μας, συχνά μάλιστα και με λεπτομερειακότερα σχετικά θέματα. Οι μελέτες και τα άρθρα του αυτά περιλαμβάνονται σε τόμους των "Απάντων" τον, που εδώ και χρόνια έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπονδών τον Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη).